Friday, October 23, 2009

balasan berbuat baik..

pada pagi ni yang cerah dan menyinarkan mate aku ni membuatkan aku rase nok bangun dari tido tapi mate aku tak boh buke lagi. panas molek pagi ni. tiba-tiba aku dikejut oleh kawan aku ni, nok pinjam motor aku... aku tanye ye, nok wat nape tapi ye sengeh-sengeh je. aku tau niat ye tu. aku pun pernah pinjam motor ye atas niat yang same gok. aku pun kabo r ke ye, minyok fuel tank. ye pun kate oraitttt.. aku pun beri la kunci motor and roadtax sekali. ye pun g r cucuk kunci kat motor aku and panas motor aku dulu. lepas tu aku pun kabo ke ye jaga motor aku molek. kalu hilang, aku takkan marah punye kalu motor ye jadi hak milik aku. ye pun hilang sekelip mate. aku dah dop leh tido doh. aku pun bukak la citer ape yang patut. bile dah nok sapa pukul 1, aku pun g mandi sebab aku dop mandi lagi. aku pun g r masjid, nok mayang jumaat. dengan khusyuknya aku mayang. bile aku turun dari masjid, aku cari slipar aku. aik dop jupe. aku rase pelik doh sebab aku memang letak kat sini slipar tu. aku pun try cari kat lain, tak dop. aku mari tekang doh ni. tapi aku sabo lagi, aku mencari lagi, dop jupe jugok. eh, ********... (kata-kata kasar, tak dapat disiarkan).. aku pun dah malas dah cari slipar aku tu. aku pun cari la slipar baru. aku dah jupe slipar hok sepadan ngan aku. aku pun nok cari gok slipar percume, dop kene bayar pun, tapi malas r, aku nok makang r plop. aku pun nek motor ngan saing aku ngan slipar baru aku ni sambil dengar gelak ketawa dari saing aku. (kene nganjing la) ... alahai, ini la balasan berbuat baik...


slipar lame aku, dalam kenangan....


ni la dia slipar baru, tekanang aku...

2 comments:

e_sham said...

hahaha... kat atas tue..
cam selipar baru je...
hahahahhah.....

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

semak ape lipar tuh
lepas ni xdok org nk curik dh
hahahahah