Friday, June 18, 2010

beroperasi semula......

Arghhh, bosannya aku duk kt rumah ni, xtau nk wt nape... sudah 3 minggu aku duk sj je kt rumah.... aku wat benda yang same je... mula-mula bangun mayang pukul 7, lepas tu tido semula, bangun plop pukul 1, lepas tu mandi, mayang, lepas tu tengok citer atau maen facebook sampai la pukul 6... aku g bersiap nok maen bola plop.... aku maen bola sampai la orang azan kat masjid... sume pemain-pemain bola(termasuk aku) menganggap azan itu adalah tiupan wisel bagi menamatkan perlawanan bola ini... aku g mandi, mayang..... hingga pukul 9, aku maen komputer plop, duk maen game, duk maen facebook, duk tengok citer... aku tengok citer sampai la aku rase ngantuk dan akhir sekali, aku g tido.....

inilah kehidupan aku pada musim cuti ni sehinggalah teringat nok update blog... sudah lame aku x t'pikir nok meng'update'kan blog aku yang sekian lame menyepi......

Friday, October 30, 2009

perkara baik..

video

ikatkan hubungan silaturrahim antara satu sama lain. anda mampu mengubahnya.

Friday, October 23, 2009

balasan berbuat baik..

pada pagi ni yang cerah dan menyinarkan mate aku ni membuatkan aku rase nok bangun dari tido tapi mate aku tak boh buke lagi. panas molek pagi ni. tiba-tiba aku dikejut oleh kawan aku ni, nok pinjam motor aku... aku tanye ye, nok wat nape tapi ye sengeh-sengeh je. aku tau niat ye tu. aku pun pernah pinjam motor ye atas niat yang same gok. aku pun kabo r ke ye, minyok fuel tank. ye pun kate oraitttt.. aku pun beri la kunci motor and roadtax sekali. ye pun g r cucuk kunci kat motor aku and panas motor aku dulu. lepas tu aku pun kabo ke ye jaga motor aku molek. kalu hilang, aku takkan marah punye kalu motor ye jadi hak milik aku. ye pun hilang sekelip mate. aku dah dop leh tido doh. aku pun bukak la citer ape yang patut. bile dah nok sapa pukul 1, aku pun g mandi sebab aku dop mandi lagi. aku pun g r masjid, nok mayang jumaat. dengan khusyuknya aku mayang. bile aku turun dari masjid, aku cari slipar aku. aik dop jupe. aku rase pelik doh sebab aku memang letak kat sini slipar tu. aku pun try cari kat lain, tak dop. aku mari tekang doh ni. tapi aku sabo lagi, aku mencari lagi, dop jupe jugok. eh, ********... (kata-kata kasar, tak dapat disiarkan).. aku pun dah malas dah cari slipar aku tu. aku pun cari la slipar baru. aku dah jupe slipar hok sepadan ngan aku. aku pun nok cari gok slipar percume, dop kene bayar pun, tapi malas r, aku nok makang r plop. aku pun nek motor ngan saing aku ngan slipar baru aku ni sambil dengar gelak ketawa dari saing aku. (kene nganjing la) ... alahai, ini la balasan berbuat baik...


slipar lame aku, dalam kenangan....


ni la dia slipar baru, tekanang aku...

Thursday, October 22, 2009

minggu ketiga champion league 2...

malam tadi adalah malam penentu samada minggu ni aku duk bawoh kyol ke aku duk atas pada kyol. aku dah 5 minggu duk atas kyol. adakah aku duk bawah kyol pada minggu ni dan aku perlu tunggu 2 minggu lagi untuk nek atas smula?? "dop same sekali" kata hatiku yang dah banyak menempuh cabaran dan dugaan dengan perasaan ragu-ragu tu. aku dop kisah mane pun kalu kyol duk atas pada aku sebab aku duk atas 5 minggu dah. malam tadi hanya 3 orang je pemain aku main, memang tekan gok r... aku dop tau r brape orang pemain kyol main... kyol g tengok bola kat kedai, aku dop tau ye tengok kat mane tapi takpe r, aku ngantuk sangat dekpon. bile aku buka fantasy football, WOWW, aku koho jauh tinggal kyol... hahahahahahahaha... koho berlagok r aku. aku tengok kyol dah tak dop semangat nok men fantasy football ni sebab aku tinggal point jauh sangat.. kcian ke ye... kalu la aku bleh ejah point aku, aku wat kaloh je la. sekarang ni, aku 7 minggu duk atas pade kyol... dop tau r kyol bleh pitas dop point aku lepas ni...
maafkan daku, wahai kawanku... hahahahhahahahahahhaa....

klik gambo ni kalu nok tengok lebih jelas lagi..

Wednesday, October 21, 2009

minggu ketiga champion league 1...

pada malam tadi, aku dengan berdebar2nye tunggu perlawanan bola champion league. aku takut pesaing aku, kyol aku pitas point aku je. doh la point aku sblum perlawanan minggu ketiga ni hanya 4 point atas pada ye. player aku malam ni 6 orang je main (senarai name player aku dirahsiakan, takut brigat ngan kyol.. yohohoho). tapi kyol kabo ke aku yang player ye hanya 3 orang je main malam ni. jadi untuk pagi esok, aku dop brape runsing r kalu aku duk atas pagi ni sebab player aku lebih ramai main malam ni. aku malas nok g tengok bola kat kedai sebab ngantuk sangat, sejuk sangat dekpon, bola plop start pukul 3 pagi. dop tau r kedai mane buke pagi-pagi bute ni. aku tengok commentary dalam internet je la. aku geram betul r sebab pemain penyerang aku dop gol malam ni. geram molek rase. dengan ilmu yang penuh di dada, aku tarik nafas je dan bersabar sehingga keputusan ni habis. bile abis je keputusan, aku tengok penyerang aku dop gol pun. memang kecewa tahap maksima r sebab aku berharap sangat dekpon. tapi takpe r sebab pemain midfield aku wat gol, dah la kapten aku, hahahahha.... se gol je, tapi takpe r, janji ade point... aku tengok keputusan fantasy aku n kyol, aku masih duk atas lagi. hahahahahha.... tapi aku dop leh berlagok lagi sebab ade game lagi malam ni...

gambo diatas menunjukkan point pada pagi ini(macam wat report r plop)...

Sunday, October 4, 2009

susah btol laa.....

aku sekarang ade kat rumah sewa aku. mareng, aku tengok abang aku install OS linux unbuntu version 8.10. aku tengok je la, dop reti nok wat bijok dekpon. bile sume dah lengkap, aku tengok effect 3D desktop ye bukan main lawo lagi. linux ni memang wat aku terpikat and nok jupe guna linux ubuntu ni gok. nasib baik la aku wat alik hard disk aku. aku pun mintok installer OS linux ubuntu tu. "eh, aku nok installer ubuntu tu bleh dop. aku nok install dalam komputer aku", kataku kepada abang aku. abang aku pun berkate, " ambik r, pandai-pandai r mung pasang hard disk mung diri. kalu komputer aku rosok, aku nok rm3000 doh la". "ugutan yang amat terharu", kate hatiku. aku pun dengan bersungguh-sungguhnya try sambung hard disk ke dalam komputer orang tue dari aku ni. tapi aku try on komputer ye, hard disk aku dop detect. "aik, bakpe dop detect ni", kate hatiku dalam keadaan kejut. aku tutup mula komputer ye. aku pun try pasang smule hard disk. bak kate lecturer aku, try and error, try and error. ayat ni memang wat aku teringat ke lecturer aku tu. aku on komputer ye mula. "eh, dop detect jugok. bakpe plop ni. takkan hard disk aku rosok??", kata hatiku hok smakin debo siket-siket. abang aku duk tengok aku dari tadi lagi pun nok cube pasang. aku pun v r ke ye. ye kate, untuk membuat komputer ye terpikat ke hard disk aku, mule-mule cabut power kabel kat power supply. bile ye try sambung and on komputer ye, hard disk aku detect. "aik, detect plop hard disk aku ni. ke ye paka password kat komputer ye sapa aku dop jadi pasang diri.", kata hatiku yang koho hiba. kate ye, benorny kabel power hok sambung kat hard disk tu longgor. ceh, wat leloh aku je pasang tapi tak pe r sebab hard disk aku molek lagi. ye pun tolong kopi installer ubuntu tu (time kasih banyok r sebab tolong kopi). petang tu aku g r dungun, g rumah sewa. dan keesokannye (ari ni r...) aku nok try install ubuntu tu. aku tengok senang je install ubuntu tu, macam installer-installer lain.



bile sudoh blake loading, bleh la aku try gune ubuntu ni. jadi aku paka 2 OS r, window vista ngan linux ubuntu ni. sume driver install secara otometik lake tapi driver vga je tak dop lagi. aku dop ingat gane abang aku update vga ni. aku try r tanye abang aku melalui sms. ye pun kabo la nape hok aku nok tu. aku ikut je step by step ye, tapi dop leh gok. aku mari tekang doh ni. aku try skali lagi. dop leh gok. beci molek aku rase. aku try lagi, dop leh gok. maka terkeluar la kata-kata kasar. aku termenung seketika. aku tengok mula mesej hok abang aku ato ni. aku pun jupe la se ilham cara-cara untuk hilang tekanan. aku pun tarik napas panjang-panjang dan aku pun tekan kat 'natez user' and aku tekan kat bawah skali. lame kelamean monitor aku jadi gelap. aku pun g masuk bilik and tido.


inilah ubuntu tapi dop siap lagi. tekanan ambe...

Friday, October 2, 2009

ade game baru....

aku skrg ade kt rmh.... tp bosan r duk kt rmh, xde ape nk wat... aku pun tengok r abang aku main game.... ye bagitau aku yang game tu game paling 'latest', PROTOTYPE....
aku pun tengok r game tu, bleh r tahan jugak....
aku pun mintak r installer dengan ye, nak install game tu...
aku nak bawak game ni kat rumah sewa esok.... dengar kata, game ni best... aku nak try main game esok, susah ke dop game ni....
tapi aku rase, game devil may cry 4 lebih best lagi... tapi tak tahu r kalau game ni dapat menawan hatiku....
yOhOhOhO....

GAME PROTOTYPE